๐๐ž๐๐ซ๐ข๐ฃ๐Ÿ ๐ฏ๐ž๐ซ๐ค๐จ๐ฉ๐ž๐ง? ๐–๐š๐ง๐ง๐ž๐ž๐ซ ๐›๐ž๐ ๐ข๐ง ๐ฃ๐ž ๐๐š๐š๐ซ๐ฆ๐ž๐ž?

Stel je voor: je hebt je hart en ziel in je bedrijf gestopt. Het groeit, ontwikkelt zich en je bent trots op wat je hebt bereikt.

Maar tegelijk voel je de druk. Het vinden van talent, het maken van de juiste keuzes, het bijbenen van de concurrentie… het kost veel energie.

Uit recent onderzoek van Marktlink blijkt dat veel ondernemers regelmatig nadenken over een exit. Maar een concreet plan? Dat ontbreekt vaak.

Het verkopen van een bedrijf is geen sprint, maar een marathon, een proces dat jaren kan duren. Als je wacht tot het laatste moment kan het zijn dat je genoodzaakt bent om door te werken, ook al ben je moe of heb je andere plannen.

Waarom is een tijdige voorbereiding belangrijk:
โœ… Meer controle: door vroegtijdig met een exit-strategie te beginnen, heb je meer controle over het verkoopproces.
โœ… Hogere verkoopprijs: een goed voorbereid bedrijf is aantrekkelijker voor potentiรซle kopers en kan daardoor een hogere verkoopprijs opleveren.
โœ… Minder stress: als je een duidelijk plan hebt, ervaar je minder stress en onzekerheid. Je weet waar je aan toe bent en kunt je focussen op de toekomst.
โœ… Meer vrijheid: een succesvolle exit stelt je in staat om te doen waar je (weer) echt gelukkig van wordt.

Hoe moet je hieraan beginnnen;
๐Ÿ‘‰ Bepaal je doelen: wat wil je bereiken met een exit? Financiรซle vrijheid? Meer tijd voor je gezin? Een nieuwe uitdaging?
๐Ÿ‘‰Maak een realistische tijdlijn: wanneer wil je je bedrijf verkopen? Hoeveel tijd heb je nodig om je bedrijf verkoopklaar te maken?
๐Ÿ‘‰ Bepaal de waarde van je bedrijf: laat een onafhankelijke waardebepaling uitvoeren.
๐Ÿ‘‰ Sterk netwerk: een goed netwerk van adviseurs, investeerders en potentiรซle kopers kan van onschatbare waarde zijn.
๐Ÿ‘‰ Zorg voor een goede administratie: een overzichtelijke bedrijfsadministratie maakt je bedrijf aantrekkelijker voor kopers.

Wil je met plezier en succes uit je eigen onderneming stappen? Begin dan tijdig met het ontwikkelen van een exit-strategie.

Wat vind jij? Ervaring mee? Care to share?

๐๐ž๐ง ๐ฃ๐ข๐ฃ ๐ค๐ฅ๐š๐š๐ซ ๐ฏ๐จ๐จ๐ซ โ€˜๐ง ๐ฎ๐ง๐ข๐ž๐ค๐ž ๐๐ฎ๐ฌ๐ข๐ง๐ž๐ฌ๐ฌ ๐๐ซ๐ž๐š๐ค? Investeer 4 dagen in jouw eigen ondernemerschap tijdens exclusieve โ€˜MKB Workationโ€™ in Mรกlaga. Voor ambitieuze MKB ondernemers en businessleiders op zoek naar nieuwe inzichten, inspiratie en ontspanning. In kleine groep met 8 collega ondernemers.
โœ… masterclasses en workshops van topniveau
โœ… culinaire avonturen in authentieke tapas bars
โœ… in luxe 5-sterren villa met zwembad

lwww.mkbworkations.nl

Visited 2 times, 2 visit(s) today