Het Geheim van Leiderschap?


๐ƒ๐ซ๐จ๐ฆ๐ž๐ง. ๐ƒ๐ฎ๐ซ๐ฏ๐ž๐ง. ๐ƒ๐จ๐ž๐ง! We kennen allemaal wel die โ€˜tegeltjes wijshedenโ€™ over succes: ‘Durf te dromen’, ‘Ga het gewoon doen’ en ‘Vertrouw op je intuรฏtie’. Maarโ€ฆklopt dat eigenlijk wel? Zijn die drie woorden echt de sleutel tot succes?

Het klinkt natuurlijk geweldig maar, heel eerlijk, zo zit het leven niet echt in elkaar. Natuurlijk, durf en doorzettingsvermogen zijn belangrijk, maar het is allemaal niet zo simpel. Ik heb het zelf ervaren, er komt ontzettend veel kijken bij het opbouwen van een succesvol bedrij

Luister naar je intuรฏtie, maar kijk ook goed naar data en feiten. Ik herinner me nog goed toen ik mijn eerste eigen bedrijf startte. We hadden een briljant idee en ik was vol overtuiging dat het een succes zou worden. Ik dook er helemaal in, vertrouwde op mijn gevoel en ging het gewoon doen. Er waren mooie momenten, maar, heel eerlijk, ik maakte ook heel veel fouten.

Pas later begreep ik dat intuรฏtie echt ontzettend belangrijk is, maar niet zaligmakend. Je moet je gevoel en overtuiging echt combineren met data en feiten. Het is niet genoeg om alleen maar te voelen dat iets goed is. Het moet ook ergens op gebaseerd zijn, je moet het ook kunnen onderbouwen.

Ik denk dat succesvolle ondernemers een balans hebben gevonden tussen durf, doorzettingsvermogen en realisme. Ze durven grote stappen te zetten, maar ze zijn ook bereid om bij te sturen als dat nodig is. Ze vertrouwen op hun intuรฏtie, maar ze laten zich ook leiden door data. En ze zijn niet bang om om hulp te vragen.

Wat maakt een goede ondernemer? Vlgs mij is het volgende enorm belangrijk:
๐Ÿ‘‰ Leergierigheid: de wereld verandert snel, dus je moet bereid zijn om continu bij te leren.
๐Ÿ‘‰ Flexibiliteit: plannen kunnen veranderen, dus je moet flexibel genoeg (willen) zijn om je aan te passen aan nieuwe situaties.
๐Ÿ‘‰ Netwerk: een sterk netwerk van collega’s, klanten en mentoren kan je enorm helpen om verder te komen.
๐Ÿ‘‰ Mentale veerkracht: ondernemen is niet altijd makkelijk. Je zult altijd tegenslagen ervaren en juist dan is het belangrijk om niet op te geven, om door te gaan.

En jij? Wat zijn jouw ondernemerslessen? Wat vind jij belangrijk voor succesvol ondernemerschap?

๐๐ž๐ง ๐ฃ๐ข๐ฃ ๐ค๐ฅ๐š๐š๐ซ ๐ฏ๐จ๐จ๐ซ โ€˜๐ง ๐ฎ๐ง๐ข๐ž๐ค๐ž ๐๐ฎ๐ฌ๐ข๐ง๐ž๐ฌ๐ฌ ๐๐ซ๐ž๐š๐ค? Investeer dan 4 dagen in jouw eigen ondernemerschap tijdens exclusieve โ€˜MKB Workationโ€™ in Mรกlaga. Voor ambitieuze MKB ondernemers en businessleiders op zoek naar nieuwe inzichten, inspiratie en ontspanning.
โœ… masterclasses en workshops van topniveau
โœ… culinaire ontdekkingen en avonturen
โœ… luxe 5-sterren villaโ€™s met zwembad
โœ… meer weten? Klik op โ€˜zie mijn websiteโ€™ bovenaan mijn LinkedIn profiel

Visited 17 times, 2 visit(s) today