๐†๐จ๐ฎ๐๐ž๐ง ๐ญ๐ข๐ฉ ๐ฏ๐š๐ง ๐จ๐ง๐๐ž๐ซ๐ง๐ž๐ฆ๐ž๐ซ!

๐†๐จ๐ฎ๐๐ž๐ง ๐ญ๐ข๐ฉ ๐ฏ๐š๐ง ๐จ๐ง๐๐ž๐ซ๐ง๐ž๐ฆ๐ž๐ซ! Gisteren hoorde ik van een ondernemer (bedrijf met 10 monteurs) dat hij zijn medewerkers โ‚ฌ 250 per kwartaal betaalt als ze het kwartaal daarvoor NIET ziek zijn geweest. Ook heeft hij ingevoerd dat als medewerkers zich wel ziek voelen dat ze hem daar persoonlijk even over bellen.

Hij is stomverbaasd over de resultaten: in 2023 had hij nog 500 uur ziekteverzuim (kostenpost van โ‚ฌ 30.000) en sinds de introductie van dit โ€˜bonus & bellenโ€™-systeem is dat teruggezakt naarโ€ฆ. NUL!

Als sparring-partner van MKB-ondernemers hoor ik van veel klanten over โ€˜strugglesโ€™ die ze tegenkomen. Maar ook over de oplossingen die ze daarvoor bedenken.

Herken jij je in deze uitdagingen?

๐ŸŽฏHet vinden van talentvolle en betrokken medewerkers voelt als een onmogelijke opgave. Je wilt mensen met passie voor je bedrijf, die รฉcht het verschil maken. Maar waar vind je die parels?

๐ŸŽฏBetaalbare experts met echte meerwaarde zijn schaars. Je hebt gespecialiseerde kennis nodig om je ambities te realiseren, maar de kosten lopen vaak de pan uit.

๐ŸŽฏSparringpartners die je รฉcht begrijpen en waardevolle input geven, zijn goud waard. Je wilt klankborden met mensen die je uitdagingen delen en je helpen om de juiste stappen te zetten.

๐ŸŽฏGoede plannen maken is รฉรฉn ding, ze daadwerkelijk uitvoeren is een ander. De praktische kant van groei kan een enorme bottleneck vormen.

Gelukkig delen mijn klanten ook waardevolle tips die hen helpen om deze barriรจres te overwinnen.

Hierbij een paar gouden lessen:

1. Investeer in je team: blije medewerkers zijn goud waard!
Een team van gemotiveerde en betrokken medewerkers is de basis van elk succesvol bedrijf. Investeer in hun ontwikkeling, creรซer een fijne werkomgeving en zorg voor een gezonde balans tussen werk en privรฉ. Zo houd je je talenten binnen boord en trek je nieuwe toppers aan.

2. Kijk verder dan het prijskaartje: expertise betaalt zich terug!
Goedkope oplossingen zijn vaak op de lange termijn duurder. Investeer in experts die รฉchte meerwaarde kunnen bieden en je helpen om je doelen sneller en efficiรซnter te bereiken. Zie het als een investering in de toekomst van je bedrijf.

3. Zoek de kracht van synergie: samenwerken maakt sterker!
Je hoeft het wiel niet altijd zelf opnieuw uit te vinden. Zoek samenwerking met andere ondernemers, experts en organisaties die je kunnen aanvullen en versterken. Deel kennis, ervaringen en netwerken om samen te groeien.

4. Van plan naar actie: breek je projecten op in hapklare brokken!
Grote plannen kunnen overweldigend zijn. Maak ze concreet en haalbaar door ze op te delen in kleine, overzichtelijke stappen. Zo houd je focus, voorkom je uitstelgedrag en vier je tussentijdse successen.

De beste lessen komen van het leren van anderen en van het durven experimenteren.

Ga op zoek naar inspiratie, blijf nieuwsgierig en wees niet bang om fouten te maken. Zo leer je het meest en kom je steeds dichter bij je groeidoelen!

Visited 13 times, 1 visit(s) today